Elokuussa 2017 alkoi tapahtua, kun kahden isoimman vajan runko, katto ja julkisivu edistyivät hetkessä. Talkootyön määrä ylitti syyskuussa 3200 tunnin rajapyykin.

DSC_4199.JPG

Heinäkuun lopulta tämä menestys alkoi extra-talkoilla. Pitkänsitkeän perustusten puurtamisen jälkeen Olli, Jarmo, Jyri ja Esko nostivat D-vajan rungon pystyyn yhdessä päivässä. Vihdoinkin alkoi näyttää joltakin.

DSC_4213.JPG

Ja seuraavan päivän extra-kökän jälkeen oli kattotuolitkin äkkiä paikallaan.

DSC_4204.JPG

Elokuussa jatkuivat taas keskiviikkokökät - ja taistelu luonnonvoimia vastaan.

DSC_4202.JPG

Onneksi murkina oli aina hyvää. Muonitusryhmä oli toiminnassa joka keskiviikko., tässä  asialla Laura Y-S ja Jaana Ko. Syyskesän aikana muonittamassa olivat myös Hanna K, Maija R  Margit O, Marika E, Jaana Ke, Susanna K, Katri K, Heidi M-K, Hannakaisa K, Suvi R, Päivi H ja Tiina R. 

DSC_4189.JPG

Marika Muonitushäjy suunnitteli menut ja hankki ainekset.  Tässä esimerkki: "Tällä kertaa grillissä tirisee ranskalainen broileri, possunleike nuevo, grillikasvikset ja grillipekoni. Salaattina punajuurisalaatti ja vihersalaattina tällä kertaa basilika-mozzarella. Muonitusvuorossa Susanna K ja Marika E.

DSC_4202.JPG

Elokuun puolivälissä oli peräkkäin kaksi ennätyskökkää.  Molemmissa oli parikymmentä talkoolaista ja monta työpistettä: kattohuovitus, laattatyöt, pintakäsittely, julkisivu, perustusten viimeistely ja jätekuormitus. Alkoi tuntua, että tästähän taitaa tulla jotakin.

DSC_4220.JPG

Pintakäsittelylaitos pantiin pystyyn puoleksitoista kuukaudeksi. Rautavithrillin tuoksua sai käsiinsä parikymmentä eri talkoolaista, tällä kertaa Seija, Katri ja Veli.

DSC_4228.JPG

Lauantaina 19.8. oli tiheä tunnelma, kun yhtä aikaa oli käynnissä pisimmän vajan rungon tekeminen extra-kökällä, asialla Lauri ja Jarmo...

DSC_4241.JPG

...ja samaan aikaan aivan vieressä tarjottiin uuden laiturin ensimmäinen melotus Käpälikön luontopäivässä. Kokeilijoita piisasi ja laituri todettiin huippuhyväksi.

Ensimmäinen melotus.jpg

Julkisivua nähtiin ensi kerran 23.8. Neljän laudan satunnainen vaihtelu todettiin heti mainioksi ratkaisuksi arkkitehdilta.

DSC_4214.JPG

Syyskuussa laitettiin vauhtia hommiin myös kolmella viikonlopun extra-kökällä. Tässä valmistuu C-vajan katto, korkeatasoisessa työssä Urho, Esa, Jyri ja Merja.

Huopatyön loppu.jpg

D-vajan harja on melontakeskuksen korkein kohta, 3,62 metriä. Harmi, että siitä ei saa pysyvää näköalapaikkaa melonnan ihailulle. Sinikka tuli tutkimusmelonnalta.

DSC_4212.JPG

D-vajan eteläpääty on sitten kokonaan Tapanin käsialaa (monen muun asia ohella)...

DSC_4191.JPG

...ja Vepen asettelemien laattojen päällä kävellään C-vajan eteläisellä puolikkaalla (puhumattakaan kattotöistä).

DSC_4214.JPG

Rimatkin oli soviteltava julkisivuun. Työturvallisuuden ammattinainen Seija kantoi turvallisuudesta huolta niin paljon, että löi vasaralla vain omaan sormeensa.

DSC_4191.JPG

Kaiken tämän taustalla ja aivoina toimi vastaava mestari Samuli Halkosaari, joka teki välillä ylimääräisiä extra-hommia. Yhtä lailla hankintapäällikkö Timo Forss oli aina paikalla, kun tarvittiin jotakin.

DSC_4219.JPG

Mutta varsinainen työn sankari ja laadun tae oli työmaapäällikkö Jyri Anttila, joka oli työmaalla aina. Pisin työpäivä kesti 15 tuntia. Jyri kasvatti työmaan turpeessa omat perunatkin itämään jääneistä muonituspotuista.

DSC_4205.JPG

HIstoriallisen kauden huipensi avoimet ovet ja lyhtymelonta 30.8.2017.

DSC_4201.JPG

Kirjoittanut ja kuvannut Anssi Orrenmaa - paitsi nämä viimeiset osumat on ottaneet Laura Yli-Soini, Pentti Pyylampi ja Helena Välimäki.

Lyhtymelonta.jpg
22089709_2081389902084063_7393589755387104122_n.jpg
Tullessa (Helena).jpg