Nimet Kyrkösjärven saarille

Kyrkösjärvessä on yli 30 saarta ja luotoa, mutta vain yhdellä niistä on nimi. Kotimaisten kielten keskuksen (Kotus) luvalla annamme nimet Kyrkösjärven saarillle. Nimiä tarvitaan 20 kilometrin mittaiselle järviluontopolulle, joka pystytetään kesällä 2018.

Tekemisen meininkiä elo-syyskuussa 2017

Elokuussa 2017 alkoi tapahtua, kun kahden isoimman vajan runko, katto ja julkisivu edstyivät hetkessä. Talkootuntien määrä ylitti syyskuussa 3200 tunnin rajapyykin.

Yli sadan kökkijän talkookevät!

Kevätkesä 2017 tarjosi melontakeskuksen työmaalla kaikki kelit räntäsateesta rakeisiin ja hytinästä helteeseen. Sekalaisia säitä enemmän mieleen taisi jäädä grilliherkuilta tuoksuva porukalla tekemisen meininki.

Juhlista päin kökkimään

Eipä ole koskihäjyilyn 26-vuotisen historian tarinassa nähty sellaista päivää kuin oli sunnuntai 7. toukokuuta 2017 Kyrkösjärvellä. Pidettiin yli sadan hengen laituribileet, joista siirryttiin saman tien 45 kökkijän parakkitalkoisiin.

Laituri kolmessa päivässä

Laituri kolmessa päivässä

Maanantaina 13.3.2017 kello 9 Kyrkösjärven vesi oli autio ja tyhjä. Se odotti melontalaituria. Samaan aikaan luontotalo Käpälikössä vastaava työnjohtaja Samuli Halkosaari aloitti kymmenen talkoolaisen opastamisen.

Melontakeskuksen synty

Mahlamäen Esa tokaisi aivan älyttömän ajatuksen Kyrönjoen KoskiHäjyjen kokouksessa joskus vuonna 2014. Esan mielestä meidän pitäisi rakentaa tukikohta Kyrkösjärvelle ja siirtää toiminnan painopiste Pumppurannasta sinne.